Ørestad får en ny kirke

Om få år har Ørestad sin helt egen unikke trækirke. Indtil da har vi heldigvis kirke, kirkekontor og menighedslokaler på forskellige adresser på Robert Jacobsens Vej. På denne side kan du følge med i processen.

Praktisk information om kirkebyggeriet

Byggeriet af den nye kirke i Ørestad går nu i gang. Der har været etableret en midlertidig byggeplads siden sidste del af 2024, inklusive betonklodser, der har fungeret som afspærring af området for parkering, da der i denne periode er blevet udført diverse gravearbejder til etablering af forsyningslinjer.

Den endelige byggeplads etableres i begyndelsen af 2025, og selve byggeriet af kirken vil foregå fra 2025 til sidst i 2026. Byggepladsen vil i en periode fra juni 2025 have fuld afskærmning med overdækning og vægge, ligesom man kender det fra byggeriet på Børsbygningen – og det er forhåbningen, at dette vil mindske visuel forstyrrelse og støjgener en anelse.

Byggeorganisationen gør sit bedste for at minimere generne ved byggeriet for naboerne. Det kan dog ikke undgås, at man som beboer vil mærke en del til byggeriet. Derfor vil vi stræbe efter en høj grad af løbende orientering om byggeriets faser og særligt støjende aktiviteter. Det vil vi gøre på denne side, men også gennem faste annoncer i Ørestad Avis, nyhedsbreve og via Facebook og Instagram.

Byggeriet vil for alvor tage fart i februar 2025, og kirkebygningen forventes færdig til indvielse den 28. november 2026.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål vedrørende kirkebyggeriet, er du velkommen til at kontakte vores administrationschef Poul Sørensen eller vores menighedsråd. Du kan også finde svar i vores Q&A lidt længere nede på denne side.

kirkerummet i den nye Ørestad Kirke
fremtidsbillede af Ørestad Kirke

Bygherren bag kirkebyggeriet er Ørestad Sogn, som er dannet den 1. december 2024 med et nyt menighedsråd. Sognet dækker Ørestad syd for Vejlands Allé.

Henning Larsen Architects har tegnet den nye kirkebygning, leder arbejdet på byggepladsen og sikrer, at byggeriets intentioner virkeliggøres. Ingeniørvirksomheden Züblin, der er eksperter i bæredygtigt træbyggeri, er entreprenør og udfører byggeriet, mens Arkitema fungerer som sognets byggerådgiver og uvildige bygherrevejleder.

En udførlig præsentation af byggeriet og de arkitektoniske visioner for den nye kirkebygning findes her.

Q&A om kirkebyggeriet

  • Hvordan ser det ud med sikkerheden omkring byggeriet og byggepladsen?

    Byggeriet kommer naturligvis til at have al den professionelle sikkerhed, der kræves – og som er normen for større byggearbejder i hovedstaden. Entreprenører, arkitekter og byggerådgivere er nogle af landets førende, og forholdene omkring byggeri og byggeplads vil selvsagt leve op til alle lovkrav og ’best practice’ for bygningsarbejder.

  • Kommer det ikke til at larme ganske meget?

    Det kan ikke undgås, at man som beboer vil mærke en del til byggeriet. Byggepladsen vil have fuld afskærmning med solid teltoverdækning og -vægge, meget som det man p.t. kan se ved byggeriet på Børsbygningen – og det er vores håb, at dette vil mindske visuel forstyrrelse og støjgener en anelse.

    Byggeorganisationen gør naturligvis i det hele taget sit bedste for at minimere generne ved byggeriet for naboerne. Og vi vil stræbe efter en høj grad af løbende orientering om byggeriets faser og særligt støjende aktiviteter – dels gennem faste annonce i Ørestad Avis, dels gennem nyhedsbreve og via Facebook og Instagram.

  • Hvor lang tid kommer byggeriet til at tage - og hvor tidligt om morgenen starter arbejderne?

    Kirkebygningen forventes færdig til indvielse den 28. november 2026. Arbejdet starter i overensstemmelse med lovgivningen tidligst kl. 7 om morgenen på hverdage.

  • Hvorfor kan man ikke bare bruge den nuværende Hans Tausens Kirke på Islands Brygge – eller det rum i bunden af 8-Tallet på Robert Jacobsens Vej, som huser kirken i dag?

    Hans Tausens Kirke ligger helt oppe nordpå i Islands Brygge – og Ørestad er netop blevet en så stor bydel med så mange indbyggere, at det har givet mening at etablere et nyt Ørestad Sogn syd for Islands Brygge Sogn. Og med det følger en ny kirke.

    Robert Jacobsens Vej har været en god, midlertidig løsning, og vi har haft mange fine gudstjenester og kulturelle arrangementer der. Men den nye kirke bliver en berigelse af Ørestad på et helt andet niveau, som bydelen virkelig fortjener.

  • Kommer den nybyggede kirke til at have kirkeklokke og kirketårn?

    I selve etableringen af den nye kirke – nej. Når bygningen står klar til indvielse sidst i 2026 er det uden tårn eller klokker. Men det kan meget vel blive en del af en næste fase på længere sigt. I øvrigt betragter vi ikke lyden af kirkeklokker som "larm" men som musik – og som en måde at invitere mennesker ind i kirken og dens tilbud.

  • Hvorfor skal der bygges endnu en kirke i København, der jo har mange kirker i forvejen?

    Ørestad er en ny bydel – en helt ny del af København. Og den er i vækst og har været det gennem snart mange år. Vi mener, at en ny bydel med snart 30.000 beboere og et nyt sogn har meget at vinde ved den gave og berigelse til bydelen og alle dens indbyggere, som den nye kirke repræsenterer - åndeligt, kulturelt, bymiljømæssigt og menneskeligt.

    Ørestad får på én gang en ny kirke, et kulturcenter og et forsamlingshus. Og i et København og en Ørestad, der fortsat vokser, har mennesker brug for et åndehul, med plads til ro, fordybelse og eftertanke. Alt dette håber vi - og tror vi på - at den nye kirke i Ørestad vil blive.

  • Mangler Ørestad ikke skoler snarere end kirker?

    Vi anerkender, at større skolekapacitet er et reelt ønske og hensyn for Ørestad. Så vi forstår sådan set godt synspunktet. Det ene udelukker dog ikke det andet – i en velfungerende, ung bydel er der selvfølgelig både brug for skoler og for kirker… Og for ånd, kultur og pusterum, hvor alle er velkomne.

    Vi glæder os i øvrigt meget til at byde skoler og børn velkomne i den nye kirke, hvor der bestemt også vil være aktiviteter og tilbud, som de vil kunne have glæde af.